DXN Lion’s Mane Oocha

A DXN Lion’s Mane Oocha Oolong teaporból készül oroszlánsörény gomba porral, növényi tejporral és nádcukorral. Nagyon finom és könnyen elkészíthető hidegen és melegen is.

Kedvezményes vásárlás

Csomagolás mérete: 12 tasak x 30g

Agyunk és bélrendszerünk barátja: oroszlánsörény gombás zöldtea a DXN-től

A DXN Lion’s Mane Oocha egy oroszlánsörény gyógygomba kivonattal készült zöldtea-különlegesség. A majomfejre vagy sünre is hasonlító, latin nevén Hericium erinaceus gyógygombát a bél rendellenességeinek kezelésében, a demencia megelőzésében, valamint daganatellenes és rákellenes hatása miatt is alkalmazzák. Az oroszlánsörény gomba csökkenti a vércukorszintet és a vér lipidszintjét is. A hagyományos kínai orvoslásban általános immunrendszer erősítőként is használják. A Lion’s Mane gyógygomba táplálja belső szerveinket, a májat, a lépet, a tüdőt, a szívet és a vesét is.

Nagyon ízlett már elsőre is ez a maláj kínai süngombás angol tea, itt megtekintheted a kóstolóvideómat 🙂

 

Az oroszlánsörény gomba a hagyományos kínai orvoslásban

Az oroszlánsörény gombát évek óta általános immunrendszer erősíként használják a hagyományos kínai orvoslásban is. A hagyományos kínai orvoslás szerint oroszlánsörény gomba tápláló belső szerveink, a máj, a lép, a tüdő, a szív és a vese számára.

Pompom gyógygomba a természetben
Pompom gombának is nevezik a süngombát, mely segít épen tartani az idegrendszert.

A zöldteát mindenki ismeri, de mi is az az ocha (oocha)?

Az „Ocha” szó szerint „teát” jelent japánul, és kifejezetten a japán zöldteára utal. Az ocha tealevelek a Camellia Sinensis növényből származnak. A párolt tealeveleket serpenyőben megsütik, majd szárítják, kevesebb ideig, mint a fekete teánál. Az ochát a japánok kínaiak közel 3000 éve használják gyógyászati célokra. Étkezés után az emberek zöld teával öblítették ki a szájukat. A zöld tea hűsítő hatású, segít javítani az éberséget, az immunitást, a hangulatot és kiüríti a méreganyagokat a szervezetből.

Idegrendszer- és agyműködés-barát gyógygombás oocha tea a DXN-től
DXN oroszlánsörény-gyógygombás tejporos oolong tea az egészséges agyi funkciókért

A zöldtea szerepe a hagyományos kínai orvoslásban

A hagyományos kínai orvoslás egyik fontos jellemzője, hogy a betegségek megelőzésére összpontosít, mielőtt azok megjelennének. Kínában és Japánban a zöld teát elsősorban gyógyszerként használták még a teaszertartások elterjedése előtt. Egy klasszikus kínai szöveg szerint a teának az a funkciója, hogy elnyomja a negatív energiákat, megszüntesse a szomjúságot, a hőemelkedést és váladékképződést. Vizelethajtó hatásása mellett az alvási időt is lerövidítheti. Az előbb említettek alapján a zöld teát mellkasi fertőzések és láz elleni gyógyszerként is használták. A zöld tea fokozza a mentális tisztaságot, valamint a szív, a vese és a máj egészségét.

DXN-es Kínai süngomba tabletta
Az oroszlánsörény gomba fokozza a kognitív funkciókat és javítja a hangulatot.