Mik a DXN Roselle egészségügyi előnyei?
A DXN szudáni hibiszkusz tablttájának fogyasztása különféle egészségügyi előnyökkel jár, többek között:
Erős antioxidáns / Gyulladáscsökkentő hatás / Támogatja az immunrendszert / Szabályozza a vérnyomást / Csökkenti a vér koleszterinszintjét / Szabályozza a vércukorszintet / Májvédő hatású / Javítja a vas állapotát / Segít a fogyásban
Mire használjuk a Roselle-t?
A Hibiscus sabdariffa növény kelyhéből, amely körülveszi a virágban a magot, Roselle gyümölcslé (juice), Roselle zselé, Roselle tea és Roselle lekvár készül.
A Hibiscus sabdariffa a 17. század óta táplálékforrásként is jelen van.
Miért olyan különleges Roselle?
A Roselle kelyhe különféle tápanyagokban gazdag:
ásványi anyagok: vas, kalcium, foszfor,
antioxidánsok: flavonoidok, protokatekusav (PCA), antocianidinek
vitaminok: B1-vitamin (tiamin), B2-vitamin (riboflavin), B3-vitamin (niacin), C-vitamin (aszkorbinsav)
Kinek különösen előnyös Roselle-t fogyasztani?
Az oszteoporózis (csontritkulás) tüneteit mutató betegeknek / Gyógyuló betegeknek / Gyermekeknek / Terhes nőknek
A DXN Roselle gyártása teljesen természetes:
Nem használnak tartósítószert, nincs mesterséges ízesítő, nincs színezék.
A DXN malajzai saját fejlesztésű gépekkel működtetett üzemei rendkívül magas minőségi elvárásoknak, előírásoknak felelnek meg. Közülük kettő a teljesség igénye nélkül:
A JAKIM által HALAL tanúsítványt kapott (ez a magyarul elég bizarrul hangzó arab szó szó szerint „megengedett”-et jelent magyarul, és olyan élelmiszerekre utal, amelyek fogyasztása a saría törvényei szerint megengedettek
Gyári feldolgozás a „Good Manufacturing Practice” (GMP) szerint, exkluzív berendezésekkel és kifinomult technológiával történik.
Szudáni hibiszkusz: az antioxidánsok virága
A Roselle (más néven Hibiscus sabdariffa) a Hibiscus család tagja. Ez egy nagyon jól ismert gyógynövény, amely szinte minden trópusi és szubtrópusi országban megtalálható, például Thaiföldön, Fülöp-szigeteken, Vietnamban, Szudánban, Indiában, Szaúd-Arábiában, Malajziában, Indonéziában, Egyiptomban és Mexikóban.
A Roselle-t évszázadok óta élelmiszer- és tápanyagforrásként használják számos ételben, italban, és hagyományos gyógymód a betegségekre is. Népszerűek ehető húsos kelyhei és levelei, amelyekből gyümölcsleveket, lekvárokat, zseléket, salátákat, teát, fagylaltot és sok más terméket készítenek.
Tápanyagok és bioaktív vegyületek a DXN Roselle-ban:
A Hibiscus sabdariffa-t elsősorban a kelyhéért termesztik. A Roselle-kehely három fajtája a zöld, a vörös és a sötétvörös. A vörös kehely a leggazdagabb tápanyagban, így ezek a Roselle leggyakrabban használt fajtái.
A DXN Roselle a következőkben gazdag:
Szerves savak, beleértve a citromsavat, az almasavat, a borkősavat és az allo-hidroxi-citromsavat
Ásványi anyagok: kalcium, magnézium, foszfor, kálium, vas
Vitaminok: C-vitamin, béta-karotin, niacin, riboflavin, tiamin
Fitokémiai anyagok és antioxidánsok, beleértve az antocianinokat és a flavonoidokat
A DXN Roselle előnyei
1) A DXN Roselle szabályozza a vérnyomást
A Roselle gazdag antioxidánsokban, mivel olyan bioaktív vegyületeket tartalmaz, mint az antocianinok és a flavonoidok, amelyek a vér viszkozitásának (sűrűségének) csökkentésével csökkenthetik a vérnyomást a hipertóniás felnőtteknél. A Tufts tanulmánya kimutatta, hogy napi három csésze roselle ital vagy tea szignifikánsan jobban csökkentette a vérnyomást a prehipertenzív felnőtteknél, mint a placebó, és az alanyok szisztolés vérnyomása hat ponttal csökkent a kontrollcsoporthoz képest. Ha ezt a perspektívát nézzük, népességi skálán egy ötpontos csökkenés 14 százalékkal kevesebb stroke-halálozást, 9 százalékkal kevesebb halálos szívrohamot és 7 százalékkal kevesebb halálozást eredményezhet évente.
2) A DXN Roselle csökkenti a vér koleszterinszintjét
Mivel a Roselle nagy mennyiségű flavonoidot, polifenolokat és antocianint tartalmaz, a kutatások kimutatták, hogy megakadályozza az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL) vagy a „rossz koleszterin” oxidációját, ezáltal képes jelentősen elnyomni a vér lipidszintjét, beleértve a triglicerideket és az összkoleszterint is. Egy magas vér koleszterinszintű betegek körében végzett vizsgálat szerint a napi háromszori napi összesen 3 gramm Roselle kivonat jelentősen csökkentette a szérum koleszterinszintjét. Ezek az adatok határozottan arra utalnak, hogy a Roselle potenciálisan alkalmazható az érelmeszesedés és számos szív- és érrendszeri betegség megelőzésére.
3) A DXN Roselle szabályozza a vércukorszintet
A vizsgálatok kimutatták, hogy a roselle polifenolos komponensei javíthatják az inzulinérzékenységet, ezáltal csökkenthetik az inzulinrezisztenciát és szabályozzák a vércukorszintet. A rozellában található hibiszkuszsavról beszámoltak a bél α-glükozidáz és a hasnyálmirigy α-amiláz aktivitásának erős inhibitoraként, ezért hatékony mechanizmusként szolgálhat a posztprandiális hiperglikémia (étkezés utáni vércukorszint emelkedés) szabályozásában.
4) A DXN Roselle segít a fogyásban és a megakadályozza a máj elzsírosodását
Kimutatták, hogy a Roselle segít felgyorsítani a test anyagcseréjét és fenntartani az egészséges testsúlyt. Tanulmányok kimutatták, hogy a roselle fogyasztása segíthet csökkenteni a zsírszázalékot, a testsúlyt és a BMI-t. A Roselle-ról azt is megállapították, hogy gátolja a zsírfelhalmozódást, megakadályozza az alkoholmentes zsírmáj kialakulását, ezért májvédő potenciállal rendelkezik.
5) A DXN Roselle gyulladáscsökkentő
A krónikus gyulladás a legtöbb betegség, köztük a rák egyik gyakori kiváltó oka. A Roselle természetesen magas a fitonutriensben, az antocianinban, amely egy bioaktív pigmentcsalád, amely felelős a roselle vörös színéért és erős antioxidáns hatásáért. Számos tanulmány azt sugallta, hogy az antocianinok részt vehetnek számos különféle betegség, köztük az Alzheimer-kór, az elhízás, a reumás ízületi gyulladás, a szív- és érrendszeri betegségek és még sok más betegség javulásában.
6) A DXN Roselle javítja a szervezben a vas állapotát
A vashiány a táplálkozási hiányosságok egyik leggyakoribb formája, különösen a kisgyermekeknél és a fogamzóképes korú nőknél. A vashiány a gyermekek megtorpanásához és kognitív fejlődésének romlásához, valamint az anyák egészségi állapotához és a születési kimenetelhez vezethet. Számos tanulmány kimutatta, hogy a Roselle rendszeres fogyasztása javíthatja a terhes nők vasállapotát, és megvédheti a kisgyermekek satnyaságát. Mivel a Roselle kiváló C-vitamin forrás, különösen hatékony módja a vas felszívódásának fokozásának.