DXN Vinaigrette: rizsecet Ganoderma gyógygombával

A DXN Vinaigrette válogatott rizsecetből és Ganoderma lucidumból készül. Évek óta erjesztik hagyományos technikákkal, hogy megőrizzék jellegzetes ízét és minőségét.

Ez nem a megfelelő módja a DXN Hongqu ivásnak, de az arc, amit vágok a videóban elég vicces 😊

Kínában már 3000 évvel ezelőtt is fogyasztották. Azt tartják róla, hogy „a hosszú élet, a békesség és a kiegyensúlyozottság titka”.

A vörös élesztő rizs 18 különféle aminosavban és folsavban gazdag és B1, B2, B3, B6 vitaminokat tartalmaz.

Az ecet, mint lúgosító

A DXN Vinaigrette egy ecet, melyet a vörös rizs erjesztésével állítanak elő és pecsétviaszgomba kivonatot kevernek hozzá. A pecsétviaszgomba fantasztikus lúgosító hatással rendelkezik, ezzel még jobban felturbózva a Hong Qu szintén lúgosító hatását.

 

Az ecet előnyei

Az ecetsav miatt savanyú ízű ecet hatékonyan járul hozzá a kalóriák elégetéséhez. Energiát biztosít az adenozin trifoszfát (ATP) képződéshez. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de a savanyú ízű ecet nem savasít, hanem lúgosít. Az ecetsav segíthet a test savasságának csökkentésében: „A sav eltávolítja a savat”.

 

Hogyan kell fogyasztanom a DXN Ganoderma rizsecetet?

 

Vörös rizs élesztőből készült rizsecet Reishi gombakivonattal a DXN-től gyönyörű üvegben
A DXN Vinaigrette gyönyörű üvege

A Ganoderma rizsecettel kapcsolatos eddigi tapasztalataim szerint a következő hígítást javaslom:

Keverj össze 30 ml DXN Vinaigrette-t körülbelül 2 deci vízzel. Nekem ez azért működik, mert kevés vízzel könnyebben megiszom a Reishi gombás rizsecetet, hogy ne kelljen sokáig elviselnem a keményen savanyú ízt. Igen, a DXN Vinaigrette egy olyan DXN termék, amely szerintem nem finom. Lehet, hogy kísérletezem majd néhány egyéb DXN termék hozzáadásával, amelyek valóban finomak, így a Vinaigrette ivása is örömteli élmény lehet.

Naponta 30 milliliter DXN Vinaigrette fogyasztását a DXN Holdings Berhad is javasolja.

Mérőpoharat kapunk a termékkel, ami jól jön.

Egy üveg DXN Vinaigrette 700 ml, melynek üvege szerintem gyönyörű!

Egyszerű csapvízzel szoktam inni a DXN Vinaigrette-et, de ha inkább a szénsavas ásványvizet részesíted előnyben, nyugodtan fogyaszd el vele ezt az erős lúgosító DXN terméket. Szerintem ez csak személyes ízlés kérdése.

 

Vörös élesztő rizs

Hongqu vörös élesztő rizs
Hong qu vörös élesztő rizs, a rizsecet fő összetevője

Hong Qu a rizstípus és a rizsbor kínai neve is.

A Hongqu vöröseslila erjesztett rizs.

Tudományos neve Monascus purpureus.

A vörös élesztő rizst évszázadok óta széles körben használják a kínai konyhában olyan népszerű ételekhez, mint a pekingi kacsa és a sült sertéshús (char siew).

Kép forrása: Wikimedia Commons

 

Vörös élesztő rizs a hagyományos kínai orvoslásban

Szun Szimiao, a gyógyítás istene. Tang-dinasztia idejének szobra
Szun Szimiao híres orvost a Tang-dinasztia idején a gyógyítás isteneként tisztelték

Hongqu-t a kulináris felhasználás mellett a kínai herbológiában és a hagyományos kínai orvoslásban is alkalmazzák.

A vörös élesztő rizs használatát Kínában a Tang-dinasztia idejéig, Kr. e. 800-ig dokumentálták.

A test élénkítésére, az emésztés elősegítésére és a vér felfrissítésére fogyasztják.

kép forrása: Liao Jücsün: Hagyományos kínai orvoslás

Csomagolás:

1 üveg (700 ml)

Összetevők:

Vörös élesztő rizsecet, Ganoderma lucidum kivonat (2%)

Elkészítése:

Keverj össze 30 ml DXN Vinaigrette-et 200 ml vízzel. Hozzáadhatsz mézet vagy más DXN termékeket is (DXN Alma Enzim Ital, DXN Cordypine, DXN Roselle Juice) ízlelésedtől függően, hogy ez az egészséges lúgosító ital élvezetesebbé váljon.