Mihez kezdhet egy elkeseredett ember, aki csalódott a szakmájában?

A kellően drámai bevezető után megnyugtatom a kedves olvasót:

Azért annyira nem vagyok elkeseredve, de az elégedettől is messze vagyok még. Nem azért, mert nem parkol a teremgarázsomban a Porsche mellett egy Maserati és pár Ferrari. Csupán szabadságra vágyom…

Kép forrása: Drive With Dave YouTube

Maserati, Ferrari and Porsche luxury cars
Tuti a beton placc a villa előtt BMX Flatland trükkök gyakorlásához! Persze az autók sem csúnyák… 🙂

Mikor kezd el az ember üzleti lehetőségek után kutatni?

Nagyon egyszerű a válasz: ha pénzt akar keresni. Ez a pénz lehet plusz pénz a főálláson kívül, vagy egy teljesen új bevételi forrás, amivel a főállását akarja kiváltani, mint én is. Mit is lehetne kezdeni alkalmazotti munkaviszony helyett? Robert Kiyosaki könyvei segítettek felnyitni a szemem. A Gazdag papa, szegény papa és a Cashflow négyszög című könyveket őszintén tudom ajánlani mindazoknak, akiknek az álmai alkalmazotti fizetésből nem valósíthatók meg.

Milyen üzleti lehetőségek léteznek?

Kiyosaki szerint a 3 legjobb üzleti lehetőség, a tőzsde, az ingatlan és az MLM üzlet. Egy rövid tanfolyam után rájöttem, hogy a tőzsde nem nekem való. Az ingatlanüzlethez és a vállalkozás indításához, cégalapításhoz tőke kell.

Tapasztalatom egy előző Multi-level Marketing/direkt érékesítő céggel

Első Multi-level Marketing cégem rendezvényén a jutalmazottak között.
Rengeteg aranyos embert ismertem meg első, direkt értékesítéssel foglalkozó céggel valló munkám során.

Volt egy MLM-es próbálkozásom egy főként kozmetikai cikkeket forgalmazó céggel. Még most az elején elmondom, hogy vannak, akik ezzel a céggel is sikeresek. Kiváló, aranyos, értékes embereket ismertem meg ennek kapcsán.

Az alábbi sorok rólam szólnak, az én tapasztalataimról. Az, hogy nekem nem jött össze ezzel a céggel az én hibám, nem mást okolok érte. De nem is volt nekem való, később rájöttem. Megtetszett az ötlet, hogy termékeket forgalmazzak, tetszett a színes katalógus is. A termékek és a cég kiválóak voltak, de valahogy mégsem tudtam velük 100%-ig azonosulni.

Kvalifikációs kényszer és kozmetikumok

A főként nőknek készült termékek, szempillaspirálok, rúzsok között kicsit elveszve éreztem magam. Az viszont sokkal jobban zavart, hogy 3 hetente bizony a nullára esett vissza a bónuszpontja az embernek, és ha nem kvalifikált, akkor a korábban már elért szint is ugrott. A termékekkel nem tudtam nagy forgalmat generálni. Egy arckrém, parfüm, dezodor vagy tusfürdő van, hogy több hónapig is elég. Akárhogy is naponta használt cikkek, mégsem fogytak olyan ütemben, hogy minden katalógusból rendeljenek tőlem. Mert eleinte az eladásra mentem. Később lett pár belépőm, de nagyjából addigra kezdtem is leállni vele.

Hogyan is ismertem meg a DXN-t? Avagy: ezért érdemes felnőttként is iskolába járni 🙂

Kollégám több hónapig figyelemmel kísérte ,,ügyködésemet”. Mellettem ül a tanáriban, és tudta, hogy ha a postai kartondoboz az asztalomon van a termékekkel, akkor én sem lehetek messze J. Egyszer szerényen megjegyezte, hogy ő is benne van egy MLM cégben. Valami kimondhatatlan nevű gombás kávés cégről volt szó. A kávé szóra felcsillant a szemem, mert szeretek ínyenckedni, csak a magas vérnyomásom miatt nem kávézhattam. Olcsó instant kávékat ittam ugyan a Sziget fesztiválon, de azokban több volt az ,,E-betű”, mint a kávé, és alacsony koffeintartalmuk miatt nem is ártottak meg.

Ha nem akarsz termékbemutatót tartani mások előtt… akkor vedd fel videóra 😉

Szerencsére a DXN kávé, amit kollégám (mostanra már DXN szponzorom) révén megkóstoltam, káros adalékoktól mentes. Magas vérnyomással és éhgyomorra is ihatom. A cég, aki gyártja, a DXN pedig kiváló üzleti lehetőséget is biztosít hozzá, ráadásul az otthonom kényelméből, szuper ingyenes honlapokkal, az interneten! Ezt bizony nagyon tudom értékelni, mert bizony kezdetben még a lábamat is térdig lejártam az előző céggel foglalkozva. Akkor még 2 kiváló iskolában tanítva (a sajóecsegi Alternatíva Iskolában és a hejőkeresztúri IV. Béla Általános iskolában) egyik faluból a másikba menet is talpaltam egy sort az alig egy óra szabadidőmben a 2 munkahely között az előző MLM üzletemmel foglalkozva.

Ehhez képest a DXN online Network Marketing (internetes hálózatépítés) lehetősége maga a legkényelmesebb páholy! Természetesen itt is lehet személyesen találkozni, de hihetetlenül erős online technikai és orvosszakértői támogatást kapunk, ami megtöbbszörözi az üzlet és a befektetett munka hatékonyságát. Én 90%-ban online dolgozom, és imádom!

Miért, mit és hogyan: Mi a célom az online Network Marketing üzlettel?

Az én célom a gyógygombás-kávés Multi-level Marketing (többszintű értékesítés/hálózati kereskedelem) üzlettel a szabadság. A szabadság számomra azt jelenti, hogy ne kelljen olyan dolgokat tennem, amiket nem akarok. Ez szerintem kicsit túlmutat azon, hogy ,,azt csinálhassak, amit akarok”. Időmmel 100%-ban én gazdálkodom, nem hagyva, hogy mások garázdálkodjanak vele.

MLM-es passzív jövedelemből élni tényleg jobb, mint a nyugdíjasnak lenni?

A szabadidőmben rengeteget akarok mozogni, sportolni. Streetball, kosárlabda, jó kis pattogós rap zenére. Mindenféle kerékpárral kapcsolatos utcai és extrém sport érdekel, imádom nézni a gördeszkásokat, görkorisokat is. Ki fogok próbálni sok mindent. A mountain bike downhill, freeride és cross-country (XC-nek is hívják manapság) és a BMX Flatland biztosan továbbra is életem része lesz. Csöpi barátomat is biztos ,,boldogítani” fogom BMX street-en is J. Remélem, mihamarabb felgyógyul a sérüléséből! Rengeteg Flatland trükköt, tanítást, bíztatást köszönhetek neki a sok közös gyakorlások alatt a Hősök terén.

Ez az átszerkesztett blogbejegyzés az előző oldalamról való, 2016. 12. 09-én tettem fel eredetileg egy másik blogomon belül, de mivel úgy azt hosszúnak találtam, ezt az írást külön publikálom.