Miért nem akarnak az emberek pénzt keresni a hálózatépítéssel?

Vajon érdemes beérni a tuti rosszabb élettel egy sokkal jobb helyett, amiért meg kell dolgozni?

Bevezetés

Ez a blogbejegyzésem a Gondolatok a DXN MLM üzletről YouTube videósorozatom 59. részének leírásából született. Olyan szószátyár voltam, hogy még a YouTube is „megelégelte” a fecsegésem, és a megengedett 5000 karakter kevésnek bizonyult az MLM üzlet sötét bugyraiba tett vérfagyasztó – de kávét forraló –  utazásom ecsetelésére. 🙂

Mivel már előre megírtam a YouTube videóm leírását – mindig így teszem, mielőtt feltöltök egy videót, és igazából sosem figyelek arra, hogy betartsam a megengedett karakterszámot (sokszor ennek töredékét használom csak ki) – úgy gondoltam, hogy nem hagyom veszendőbe menni értékes gondolatmenetemet félúton, és blog formájában tálalom azon kevés emberek elé, akik nem utálják annyira az Multi-level Marketing üzletet, hogy elolvassanak róla egy írást.

Írásban összeszedettebb vagyok, mint szóban, és sokszor többet is ad a videóleírásom, mint maga a videó. Íme tehát a YouTube videóm teljes leírása, mely ezen blog alapjául szolgált, és lentebb megtalálható maga a videó is természetesen,

Mountainbike és Multi-level Marketing

Már megint egy montis videó, szerencsére, mert még kellemes idő van, és a jelenlegi állásom mellett több a szabadidőm. De mindennek megvan az ára. Én valószínűleg feleannyi idő alatt tízszer annyi ideget nyelek rosszabb esetben, mint más ,,normál” munkaidőben.

Nem panasznapot tartok most sem, de van miért csinálnom ezt a hálózatépítésnek nevezett, mindenki által utált dolgot, ami Multi-level Marketing névre hallgat.

,, ez is biztos telefonálgat, meg írogat mindenkinek Messenger-en, hogy vegyen kávét meg ,,házaljon” vele…”- gondolják sokan, akik már futottak bele neander-völgyi emberek korabeli módszerekkel dolgozó ,,MLM-esekbe”, akik valamilyen kellemetlen élmény foszlányát hagyták meg emlékezetükben.

Mindenki lusta többet dolgozni, néha még én is 🙂

Házalásmentes online üzletépítés

Nem, én nem házalok. Van 3 honlapom (1 magyar és 2 angol) amin blogolok, egy YouTube csatornám, Instagram-om, Facebook-om, Tik tok-om, meg még fent vagyok egy rakás más közösségi oldalon is, ahol megosztom majd például ezt a videót is. Aki megtalál a neten, ír nekem, vagy automatikusan beregisztrál hozzám a DXN-es törzsvásárlói hálózatomban, hogy kapjon egy csomó kedvezményt a termékekre, és … és van szökőévben egyszer egy-egy ember, akit érdekel az üzlet is. Kb. 100 DXN termékfogyasztóból egyet.

Miért nem kezdenek bele sokan a DXN MLM-be?

De miért van ez, mikor tény, hogy a DXN Holdings Berhad a legnagyobb Ganoderma gyógygombát termesztő és forgalmazó vállalat olyan finom és egészséges lúgosító gyógygombás kávékülönlegességekkel, hogy mind a 20 ujjamat megnyalom utána?

DXN kapcsolatfelvétel
Aki szeret ,,italozni”, annak itt a helye … 🙂

Lustaság, fél egészség

Vannak sokan, akik addig a nagyon fontos lépésig már eljutottak, hogy használják a DXN termékeket, mert egészségesek akarnak lenni. Kicsit kisarkítva mondhatnám, hogy a DXN termékek fogyasztása sok esetben csak fél egészség lehet, ha egy olyan életmóddal, napi rutinnal, munkahellyel jár, amit jó esetben csak nem szeret az ember, rossz esetben pedig egyenesen utál is, de mégsem akar váltani, illetve mellette mást dolgozni.

Meló után munka vagy pihenés?

Ez a fránya lustaság. A lustaság, amit az alkalmazotti viszony szül, hiszen egy rendes, jó „munkásember” a napi meló után – legyen az akár építkezés, bolti eladó, rendőr, tűzoltó, tanár, autószerelő, hogy csak párat említsek – olyan fáradt, fásult, annyira elege van a kötelező dolgokból, hogy minden porcikája irtózik tőle, hogy plusszban dolgozzon azután, hogy egész nap csak nyelte más hülyeségét, kényszerből jó pofát vágva hozzá.

Eközben el is fáradt a lába a raktárban, vagy a tetőn cseréprakás közben, vagy kőművesként betonozás alatt, hogy már csak pihenni, enni, inni akar, és a sportot is valószínűleg csak a TV-ben nézi meg, mert kivette az erejét a munka, plusz ott vannak a gyerekek, az aszzony, a kutya, akikkel foglalkozni kell.

Szóval nem egyszerű. Ráadásul abszolút hülyeségnek, cikinek tartja a Network Marketing üzleti modellt, hiszen annyi rosszat hallott róla

Mi az ára a passzív jövedelemnek?

Van viszont olyan ember is, aki ugyancsak szív a munkahelyén, ugyancsak elfárad, és ott a család is, de azért lenne még, vagy van is ereje, ráadásul lát perspektívát az MLM üzletben, utánanézett, és elhiszi, hogy lehet vele pénzt keresni, sőt, a főállását kiváltva hamarabb nyugdíjba menni. Tudja azt is, hogy ennek a korai nyugdíjnak, ami a passzív jövedelemnek köszönhető, mi az ára.

Az anyagi függetlenséget, ami idő- és pénzbeli szabadságot jelent – olyasmi ez, mint egy szupernyugdíj – csak kitartó, az elején, akár évekig csak nagyon kevés eredményt, pénzt hozó hosszútávú munkával lehet elérni. És itt bukik meg a lelkesedés.

A távoli, bizonytalan(abb), de nagyságrendekkel többet nyújtó életvitel, magasabb életszínvonal helyett, amit pedig hiszi, hogy el lehet érni, mert annyira evidens, ahogy utánanézett, és látja, hogy sokan megcsinálták már, szóval az anyagi függetlenség helyett inkább megmarad a „jól” bevált alkalmazotti munkaviszony mellett, mert abból legalább havi fizetése van, és emellett nem akar még dolgozni, hanem inkább élvezi a munka utáni szabadidőt, már ha oly szerencsés, hogy van neki.

Munka után, szabadidőben hálózatot építeni

Minél kevesebb valakinek a szabadideje, annál kevésbé van kedve még abból a kis szabadidőből is lecsippantani annak érdekében, hogy felépítse egy megbízható MLM céggel a saját üzletét, amiből hosszú távon vígan megél majd.

Nem szeretnek az emberek – én sem – sok kötelező, „nem szeretem” dolgot magukra vállalni. Sajnos az MLM üzlet is ilyesmi lehet az elején, akármeddig is tartson ez, amíg az ember nem tapasztal valami kis eredményt. A Multi-level Marketing egy olyan üzleti modell, ami hosszú távon – tehát nem egyből – ígér jómódot.

Kinevethetnek, de én csak kitartóan iszom tovább a gombáskávét

Mire „berobban” az üzlet, sok csalódást és visszautasítást is megélhetünk. Jó esetben csak sajnálkozó, szemünkbe nem mondott, de érezhető hitetlenkedést, irigységet, hogy valami újba mertünk fogni.

Ehhez kell egy gyomor, egy idegzet, de én úgy gondolom, hogy ha valaki tényleg szabadon akar élni, és mondjuk a kedvenc sportjait napi szinten több órán át is akarja művelni, nem csak a TV-ben nézni a fotelból hulla fáradtan, akkor ugyanúgy, ahogy mondjuk egy fogyókúra esetében hajlandó lesz belerakni a munkát és áldozatot hozni.

Stabil üzletet nem lehet pár hét alatt felépíteni

A Kávékirály nyáron Fagyikirály is! :)
A Kávékirály nyáron Fagyikirály is! 🙂

Ha már a fogyásnál tartunk: tartósan, egészségesen testsúlyt veszteni csak jó edzéstervvel és étrenddel és csak hosszabb távon lehet.

Ha nem így teszünk, megsínyli a szervezet, és visszaszedjük a kilókat.

Ugyanígy egy rosszul megválasztott céggel, rossz módszerekkel lehet, hogy hamarabb lát pénzt valaki a Network Marketing-ben, viszont nem éri el az anyagi függetlenséget.

Miért emlegetem folyton az anyagi függetlenséget?

A passzív jövedelem kreálta anyagi- és időbeli függetlenség a Multi-level Marketing üzlet legnagyobb előnye. Én is ezért árulom a DXN-es „varázsgombás” kávét a neten: mert szabad ember akarok lenni.

Szabad ember pedig csak úgy lehet valaki az MLM-ben, ha előtte „rabszolga”: állás mellett, szabadideje egy részét feláldozva építi saját hálózatát.

Erre sokan lusták. Meg is tudom őket érteni, meg nem is.

Meg tudom érteni, mert most, ahogy írom ezeket a sorokat, már keresem a kifogást, hogy a videót, amit efölött az írás fölött már megnéztél, elkezdjem vágni – lesz vele meló, mert nem voltam elég összeszedett, plusz ott vannak a montis részek is benne – és feltölteni a YouTube-ra, Facebook-ra, csatornaképet szerkeszteni, stb. Lehet, hogy csak holnap csinálom meg. De megcsinálom. A videót is, és a DXN üzletemet is.

Csak hogy legyen egy teljesen témába nem vágó videó is ebben a blogomban! 🙂

Tudom, hogy sokaknak rosszabb, mint nekem, de nem ezzel akarom vigasztalni magam nap, mint nap, ilyesmiket mondogatva:

„Jóvan ez, mer máshol se jobb”, vagy:

Nemsok pénzt keresek, de legalább több a szabadidőm.” vagy:

Ha bírom idegekkel, akkor jóvanez.”

A lehető legkevesebb, leginkább nulla kompromisszumot akarok kötni bármivel kapcsolatban is az életemben. Nem akarok olyan dolgokat csinálni, amit nem szeretek. Például a szabadidőmben dolgozni. Mert én is lusta vagyok. De nem annyira lusta, hogy az egész életem, a szebb jövőm ennek a lustaságnak legyen az áldozata.

Ebben a videóban, mintegy végszóként töredelmesen bevallom nektek, hogy én sem vagyok ,,szent”:

Élethelyzetek, kifogások, újrakezdések