DXN Spirulina: Földünk talán legértékesebb tápláléka

Az immunerősítés verhetetlen bajnoka: DXN Spirulina alga

Spirulina alga számos területen bizonyult rendkívül hatékony segítőtársnak az egészséges táplálkozásban. Kis térfogatú, mégis hatalmas mennyiségben tartalmaz nélkülözhetetlen tápanyagokat.

DXN Spirulina zöld csodaalga por és tabletta formájában kistányérra kiöntve
DXN Spirulina por és tabletta: a ,,zöld arany”
A Spirulina zöldalga néhány előnyös hatásai, a teljesség igénye nélkül:
DXN Spirulina tabletta a kezemben fogyasztás előt
A DXN Spirulina egy tenyérnyi helyen elférő szuperétel
  • Kiváló étvágycsökkentő hatása által nagy segítség a fogyni vágyóknak. 
  • Kiválóan serkenti az emésztést.
  • Komoly szerepe van a rákmegelőzésben.
  • Normalizálja az inzulinszintet
  • Segít a vitalitás megőrzésében.
  • Vírusellenes hatású „Tápanyagbomba”: kevés Spirulina is rengeteg tápanyagot tartalmaz

Spirulina, mint szuperétel

A Spirulina szuperételként is jelentős hírnévvel bír: koncentrált mennyiségben tartalmazza az emberi szervezet egészséges működéséhez szükséges szinte összes tápanyagot.

Mintegy 4000 hatóanyaga által, – amelyek közül is említést érdemel a magas ásványi anyag, omega-3 zsírsav, Gamma-linolsav (GLA), fehérje és klorofill tartalma – minden túlzás nélkül elmondható, hogy Földünk talán legértékesebb tápláléka.

Spirulinával az AIDS ellen


A Spirulina immunerősítő hatás tekintetében verhetetlen, hiszen ez a zöld csodaalga kiváló vírusellenes hatással is rendelkezik. Tudományos kísérletek igazolják, hogy a herpesz-, influenza- és a HIV-vírusok terjedését is jelentős mértékben gátolhatja.

A Spirulina a Természet ajándéka az emberiségnek

Sugárfertőzés kezelése Spirulinával

Kínai kutatók azt állítják, hogy a phycocyanin amely a Spirulina alga kékes színanyagát adja – még akkor is szabályozza a fehérvértestek képzését, amikor az őssejtek kémiai mérgek vagy például radioaktív sugárzás miatt már egyértelműen sérültek. Ennek alapján vetették be a Spirulinát Ukrajnában sugárfertőzöttek kezelésébe a csernobili atomkatasztrófa után.

Sajnos mindannyian tudunk erről a szörnyűségről: 1986. április 26-án Csernobilban a békés atomfelhasználás legszörnyűbb katasztrófája bekövetkezett. A reaktormag felrobbant és a radioaktív sugárzás, elsősorban a cézium 137 és a jód 131 izotóp szétterjedt és végzetes sugárfertőzést okozott az ukrán lakosság jelentő hányadában. Az áldozatok őssejtjei oly mértékben sérültek, hogy a mai napig túlságosan kevés fehér- és vörösvértestet képez az immunrendszerük.

Már 6 héttel a Spirulina alga adagolásának kezdete után mérhető terápiás sikerekről számolhattak be a sugárfertőzöttek kezelésében. Tehát a kutatások igazolják, hogy a Spirulina a fehérvérsejtek termelését fokozza, hatására a természetes ölősejtek aktvitása is nő, ami szinté védő hatású lehet mind a vírusfertőzések testen belüli terjedése esetén, mind pedig a daganatos sejtek elleni védekezésben.  

Ez az átszerkesztett blogbejegyzés az előző oldalamról való, 2014. 04. 07-én tettem fel eredetileg.