DXN Morinzhi, az egzotikus fiatalító noni gyümölcsital

A hosszú élet titka Polinéziáról: a mágikus noni gyümölcs

A noni rövid története

A noni Délkelet-Ázsiában, a csendes-óceáni térség országaiban széles körben ismert és elismert gyümölcs, melyet táplálkozási, egészség megőrzési és gyógyászati céllal használtak.

Morinda citrifolia gyümölcs Tahiti szigetén az óceán partján
Noni gyümölcsfa az óceán partján

Az ősi Hawaii-on a noni kérgéből és gyökeréből sárga és vörös festéket nyertek, melyet színezékként használtak. Az éretlen gyümölcs éhínség idején táplálékforrásként szolgált.

Noni gyümölcslé készítése egy Tahitin lévő faluban
Noni gyümölcslé készítése tradicionális módon

Gyógyítás céljára az éretlen noni gyümölcsöt sóval összetörték, és a keveréket mély sebekre vagy csonttörésekre helyezték.

Az érett gyümölcsöt tapaszként horzsolásokra, kelésekre és sebekre használták.

A gyümölcs levét rovarirtóként, és a haj tetvektől való megtisztítására alkalmazták.

Hawaii-on kívül Indiában, Malajziában, a történelmi Indokínában használták.

A noni főbb hatóanyagai

Noni dzsem frissen szüretelt morinda citrifolia gyümölcsből
Noni lekvár. Biztos nagyon finom lehet.

proxeronin és xeronin (alkaloid)

szkopoletin

damnakantal

aszperulozid

különböző antrakinonok

A xeronin felfedezése

A xeronin felfedezése tulajdonképpen egy véletlen következménye volt. A felfedezés Dr. Ralph Heinicke nevéhez köthető, aki az ötvenes évektől kezdve dolgozott a Hawaii Ananászkutató Intézetben, ahol az ananász enzimtartalmának kivonásával és ipari felhasználásával foglalkozott. ?Kutatásait a bromelain nevű enzimkeverékre összpontosította, amely jelentős élettani hatásokat mutatott, és emiatt a gyógyászati alkalmazás lehetőségét vetítette előre. A nyers bromelain kivonat finomítása során azonban meglepő módon nem nőtt, hanem csökkent a vizsgált enzim hatékonysága.

DXN Morinzhi Megadózis Terápia

10 nap – 10 nagy üveg DXN noni gyümölcsital

Saját magamon teszteltem a DXN Morinzhi bio morinda citrifolia italt. 10 egymást követő napon keresztül ittam 10 nagy – 700 milliliteres – üveggel ebből a tömény, finom egzotikus italból, aminek az ízét semmi, általam korábban fogyasztott italhoz vagy ételhez nem tudnám hasonlítani.

DXN Morinzhi Megadózis, első nap
A DXN Morinzhi lehet az oka, hogy elmúlt a térdfájásom

A jobbik térdemre nem tudtam ráguggolni. Ez a Morinzhi Megadózis Terápia előtt kezdődött pár nappal. A térdem a térdhajlatban be volt dagadva, bicegtem rá, és se letérdelni, se leguggolni nem tudtam rá. Ennek az is lehet az oka, hogy túlerőltettem gördeszkázás közben. Nagyjából az 5. nap folyamatos DXN noniital ivása után éreztem, hogy egyre jobban rá tudok guggolni a fájós térdemre, és már nem éreztem fekvés közben sem azt a lüktető fájdalmat. Mire a 10. üveg DXN Morinzhi-t is megittam, a térdem szinte a régi volt!

Miért is gondolom azt, hogy a Morinzhi-től jött rendbe a térdem? Azért, mert ez alatt az idő alatt semmi különlegeset nem fogyasztottam, sőt, elég buta módon ugyanúgy gördeszkáztam, nem pihentettem. Az egyetlen különleges dolog, amit a térdfájós időszakom alatt tettem, az a noni-lé nagy adagban történő fogyasztása volt. Mivel a morinda citrifolia gyümölcsöt gyulladások kezelésére is használták őshazájában, szerintem ez a megfelelő magyarázat a térdem látványos javulására.

A DXN Morinzhi bio noni ital előnyei

DXN Morinzhi az egyre ismertebb noni gyümölcsből (Morinda citrifolia) és szudáni hibiszkuszból (Hibiscus sabdariffa) készül. Szigorú felügyelet mellett kerül feldolgozásra, hogy az összes értékes összetevőjét megőrizze.

A noni főbb élettani hatásai

DXN Morinzhi öregedésgátó noni ital
DXN Morinzhi öregedésgátó noni ital

baktériumölő (antibakteriális)

vírusellenes (antivirális)

féreg- és parazita ellenes

fájdalomcsillapító

immunvédekezést fokozó (immunmoduláns)

gyulladáscsökkentő

tumorgátló

koleszterinszint csökkentő

vérnyomáscsökkentő

DXN Morinzhi videók

A DXN Morinzhi noni gyümölcslét szerintem nem csak inni jó egzotikusan íze miatt. Én szeretem szakértők előadásait is hallgatni a DXN termékeiről, mert miután kiderül, mennyi egészséges hatása van a DXN italoknak és gyógygombáknak, azután még jobban esnek. Az alábbi videó egyik kedvenc indiai ayurvéda professzorom előadása.

Életem első DXN termékvideójának „alanya” a DXN Morinzhi volt
DXN Morinzhi és DXN Cordypine ivás határok nélkül 🙂
DXN Morinzhi noni juice sportolás után

Ez a blogbejegyzés az előző oldalamról való, 2014. 07. 14-én tettem fel eredetileg.