A cukor energiánkra gyakorolt hatása és a DXN gombáskávék

Hogyan hat a cukor az energiaszintünkre?

A különböző cukorfélék mind-mind más hatással vannak energiánkra. Vizsgáljuk meg a cukor természetes forrásait.

A méz hatásai

Az ember már az ókorban is fogyasztott mézet. melynek nyomát a spanyolországi Cuevas de la Araña barlangban (Pókbarlangok) talált 12 ezer évvel ezelőtti sziklarajzon is láthatunk.

Barlangrajz mézgyűjtésről, vadméhek ibolya előtt és méz fahéjjal
Mézgyűjtés barlangrajzon, vadméhek és méz. Eredeti képek forrása: Wikipédia, Jaesung An és ExplorerBob, Pixabay

A virágokból előállított, kozmikus energiákkal teli mézet a méhek szorgos munkájának köszönhetjük. A méz antimikrobális és antiboxidáns hatású. A hagyományos méhészetből származó méz egészséges, mert a szabad méhek energiája egészen más, mint a fogságban tartott méheké. Ez más állatokra is igaz, például a tehénre, amit szabadon legeltetnek és nem egy karámban bezárva, fejőgépen tölti az életét.

A nádcukor hatásai

Az Ázsia déli részein őshonos, Nagy Sándor idején megjelent, nyomelemekben gazdag nádcukrot a növény szárából finomítás nélkül nyerik: a megtisztított cukornádat kipréselik, és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot,  ezért egyaránt tartalmaz kozmikus és földi energiákat és a szív-, keringési- és légzőrendszerre is kedvezően hat.

Szép friss feldarabolt cukornád zöld leveleken
A nádcukor őshazája Ázsia déli és délkeleti trópusi vidéke. Forrás: mbpogue, pxhere

A répacukor hatásai

A répacukor (hagyományos kristálycukor) Napóleon uralkodása alatt jelent meg. Csak földi energiákat tartalmaz, mert a növény gyökeréből vonják ki. A répacukor a gondolkodást földhöz kötötté teszi, míg a virágból származó méz hatására gondolataink  kozmikus  magasságokban szárnyalnak.

A kristálycukor alapanyaga a nyers cukorrépa
Nyers cukorrépa a termőföldön. Forrás: Neil Theasby

A répacukor idegrendszerre gyakorolt hatása sem kedvező:

  • A feldolgozott, fehér cukrot tartalmazó ételek fogyasztása B vitamin utáni sóvárgáshoz, nyugtalansághoz, szorongáshoz vezet. Többletkalóriát szervezetünk nem tudja feldolgozni, ezért elhízáshoz vezet. 
  • A répacukor fogyasztása savasít.
  • A fehér cukor rabolja a kálciumot, magnéziumot, így árt a csontoknak és az idegrendszernek is.
  • Nem tartalmaz rostokat, így káros az emésztésre is.
  • Felborítja a belső elválasztású mirigyeink működését és  hormonháztartásunkat.
  • Káros a bőrnek, a hajnak, a szemnek. 
  • Gyermekek hiperaktívak és kezelhetetlenek lehetnek tőle. 
  • A felnőtteknél ez stresszként, agresszióként jelentkezik, mely végül a szervezetet kimerítve fáradékonysághoz vezet. A fehér cukorból testünkben képződött alkohol káros a májnak.
Természetes szénhidrátok és finomított cukor:

A természetes szénhidrátok az ember önállóságát fejlesztik, a finomított cukor az egoizmust fokozza, önzővé tesz.

Kockacukor és cukorkák, vegyesen egy kis fatálban
A kockacukor nagyon gyakran használt édesítőszer. Forrás: Mike

Milyen cukrot tartalmaznak a DXN gombáskávéi?

Jó hírem van! 🙂

DXN Ganoderma gyógygombás kávé különlegességei és kakaója nádcukrot tartalmaznak. Annyi nádcukortól semmi bajunk sem lesz, amennyit egy pár csésze kávéban vagy kakaóban elfogyasztunk. Ez a cukormennyiség a cukorbetegeknek sem árt meg, főleg a DXN kávékban levő Ganoderma gyógygomba vércukorszintre gyakorolt kedvező hatása miatt sem.

A DXN Ganoderma gyógygombás kakaója az egyik kedvenc édességem
Már a számban érzem a finom Ganodermás kakaó ízét… 🙂